Wat was de vraag van de klant?

Een groep gelovigen, woonachtig in heel Nederland, heeft plannen voor een pelgrimage naar de Britse stad Coventry (toelichting? lees svp verder). Opdrachtgever, zelf pastor, zoekt een professionele, maar ook betrokken organisator. Met gevoel voor detail, oog voor de doelgroep.

Stel een 4 daagse reis samen, die het mogelijk maakt aan het ter plaatse georganiseerde programma deel te nemen.

Wat wij bedacht hebben
kenmerken
Coventry
Special Interest
17 personen
4 dagen

Wat wij bedacht hebben

Uitgangspunten van de 4 daagse reis :

  • de reis wordt georganiseerd voor deze doelgroep (veelal ouderen, minder reiservaring)
  • goede gedetailleerde informatie vooraf
  • de reis naar Coventry: keuze uit een trein- of een vliegreis, een combi is ook mogelijk.
  • overnachtingen in een keurig centraal gelegen modern middenklasse hotel met ontbijt
  • diner op dag van aankomst
  • transfers luchthaven en treinstation naar hotel, en weer terug
  • begeleiding door 2 mede-organisatoren

Een stukje geschiedenis:  Cross of Nails als teken van verzoening

Coventry was voor WO-2 een belangrijke industriestad. Om deze reden werd de stad in de oorlog  verschillende keren zwaar gebombardeerd. Bij de aanval van 14 november 1940 werd de beroemde Kathedraal St. Michael verwoest. In de puinhopen vond men iets heel bijzonders: door de hitte samengesmolten middeleeuwse spijkers in de vorm van een kruis, een “Cross of Nails”. Deze vondst bracht de aanwezige priesters ertoe dit te zien als een symbool van verzoening en geen wraak voor de vernietigingen. Naast de ruïnes werd een nieuwe kathedraal gebouwd (1962).

Internationaal Cross of Nails gemeenschap

Vanaf dat moment is de kathedraal tot op de dag van vandaag bezig de boodschap van verzoening wereldwijd te verspreiden. Steden en kerken uit de gehele wereld zijn aangesloten bij deze roep om verzoening, herkenbaar aan het ‘Cross of Nails’ van de kathedraal van Coventry. In Nederland hebben naast Den Haag ook Rotterdam, Nijmegen, Middelburg, Arnhem en acht andere steden een Cross of Nails. De (inter)nationale verbintenis uit zich door wekelijks op vrijdagmiddag de litanie van verzoening te bidden of zingen. Daarnaast bezoeken pelgrims uit de gehele wereld de stad en nemen deel aan bijzondere programma’s.

 


Bronvermelding: veel foto’s zijn beschikbaar gesteld door organisator/reisbegeleider Jan Olimulder, waarvoor mijn hartelijke dank!
Nice to meet you!

Ik houd me al meer dan 20 jaar bezig met zakelijke reisArrangementen die ik samen met de opdrachtgever zorgvuldig op maat samenstel. In de loop van de jaren hebben we zo vele bijzondere reizen georganiseerd. Verwachtingen overtroffen, alles voor een glimlach!

Zin in een kop koffie (of een glas thee)…?

Henk Vellekoop
Henk Vellekoop
Jouw (travel)Eventorganiser
+31 (0) 316 - 22 03 03 welcome@vtc-travelsolutions.nl Plan je afspraak

Plan je afspraak