Column DUS okt 2021: Crises dwingen tot nadenken

8 okt 2021

In DUS Magazine, het ledenblad van Lindus, dè ondernemersvereniging van de Liemers, mocht ik een column schrijven. Lees hier het artikel of klik hier voor de website van Lindus.

Crises dwingen tot nadenken

“Nee, deze column gaat niet (wéér) over corona. Het zijn meer mijn gedachten over het effect van een crisis zoals corona. Als ondernemer ben je je continu bewust – althans dat hoop ik – van wat je doet, voor wie en waarom. Hou je er nog voldoende aan over? Voldoening, geluk, financieel….? Laat ik het eens op mezelf betrekken en met jullie, mijn lezers, mede Lindus-leden delen. Velen van jullie ken ik al jaren en dat schept een band. Lindus als (zakelijke) familie dus!

Deze heftige periode heeft me aan het denken gezet. Wat ben ik aan het doen? Hoe gaat dat straks, na corona? De wereld verandert, maar hoe? Kan ik daar in mee… wíl ik daar in mee? Aan het begin van de crisis móest ik snel een alternatief verzinnen. En ik prijs me gelukkig dat ik al snel een werkbaar plan B als voorlopig tijdelijke oplossing binnen mijn Lindus-netwerk gevonden heb. Ik ben daar, naast dankbaar, ook best wel een beetje trots op.

Hebben jullie je die vraag ook wel ‘ns gesteld? Kan ik mee? Wil ik in de ontwikkeling mee? Of ga je door op de automatische piloot? Misschien wel in de naïeve gedachte dat we weer terugkomen in het ‘normaal’.
Het klinkt misschien gek, maar ik voel ook een soort van verrijking: je komt los van iets wat je al je hele werkzame leven (VTC Travel Solutions bestaat al ruim twintig jaar) hebt gedaan. Afgedwongen door bittere noodzaak om ‘iets’ te doen. Je kwetsbaar op durven stellen naar andere ondernemers. Om hulp vragen. Je verdiepen in iets totaal anders.
Ik weet nu weer ietsjes beter wat ik wil en hoe ik dat wil. De reiswereld zit in mijn genen. Dat verandert niet, maar ik heb zicht gekregen op andere zaken, andere branches, andere denkwijzen. En dat is verhelderend.
Veel gehoord de laatste tijd: corona laat, soms pijnlijk, duidelijk zien wat de onderliggende waardes zijn. Wat goed is, waar het aan schort. Corona versnelt processen. Hebben we dus een crisis nodig? Soms blijkbaar wel, ik maak er dan ook dankbaar gebruik van. Doe je mee?”

Henk Vellekoop
VTC Travel Solutions/Visser Duiven

Terug naar overzicht
Henk Vellekoop
Henk Vellekoop
Jouw (travel)Eventorganiser
+31 (0) 316 - 22 03 03 welcome@vtc-travelsolutions.nl Plan je afspraak

Plan je afspraak