Overdenking 9 maanden Covid 19

30 nov 2020

Negen maanden verder en het virus houdt ons (30 nov.) nog altijd in z’n greep! Eerder deze maand zou ik op een inspiratiereis naar Portugal gaan, maar helaas, ook dat ging niet door.

Hoe lang gaat het nog duren? Geen idee, maar vaccins zijn in aantocht en daarmee zie ik ook licht aan het einde van de tunnel. En dat is goed nieuws. Mijn kindje, VTC Travel Solutions, ligt er goed bij. ‘Winterslaap’ heeft ook zo z’n voordelen bedenk ik me wel ‘ns. Niet dat ik er blij mee ben, begrijp me goed, maar er is wel tijd voor bezinning. Ik neem je ‘ns mee in mijn gedachtegang:

Wat hebben we tot Covid 19 gedaan?

Vooral veel van het zelfde, liefst meer en meer. Langere reizen, liefst verder weg, met steeds meer mensen. Vaak gekoppeld aan oplopende kosten en oplopende verwachtingen, die steeds moeilijker te matchen zijn. Klinkt als een doodlopende weg….. toch?

Mixed feelings hier. We hebben prachtige projecten gedaan, mooie bestemmingen, verrassende programma’s, mooie mensen ontmoet. Ik ga er alles aan doen om dat weer terug te krijgen en met een beetje goede wil lukt dat; daar ga ik van uit. Maar persoonlijk zoek ik ook verdieping. De gesprekken zijn er al: meer zorg voor milieu, maatschappelijk verantwoord. Hoe gaan we dat inpassen? Persoonlijk is mijn ‘na-covid-19-doelstelling’ om dat laatste meer terug te zien komen in VTC Travel Solutions 2.0. In programma’s moeten deze thema’s meer terugkomen!

Wat verandert?

Een deel van de zakelijke reismarkt is weg en komt ook niet meer terug, althans, niet meer bij ‘ons soort bedrijven’. Op afstand zakendoen blijkt toch te kunnen en -mooier nog- ook nog goed te bevallen. Tijds- en daarmee kostenbesparing. Daarnaast gaan we straks nog meer virtueel reizen en ontmoeten. Een deel van de traditionele omzet is onze beroepsgroep wel kwijt. Maar als je eerlijk bent moet je erkennen dat dit door corona alleen versneld is.. deze ontwikkeling zat er toch al in.

Wat wel terug komt zijn de reizen/events die gaan om menselijke interactie, inspiratie, emotie, elkaar ‘voelen’, in de ogen kijken. Ik ben er van overtuigd dat (fysiek) reizen een blijvende functie hierin houden. Dat maakt/houdt ons -mede- mens. Een ontwikkeling die prima samen valt met de eerder aangehaalde wens tot verdieping!

En in dat laatste zit mijn motivatie: nog verrassender, nog dieper willen en kunnen gaan. Een vliegticket en een hotelkamer boeken kunnen we allemaal zelf wel; door de secretaresse (heeft ze er tijd voor dan?), door de baas zelf, ‘s avonds bij een kop koffie, zo simpel.

Wat blijft?

Eén ding verandert dus niet: bij VTC Travel Solutions gaat het nog altijd om overtreffen van verwachtingen, om de verrassing en dus de glimlach!

Graag tot snel!

#alshetweerkan   #dreamnowtravellater

Terug naar overzicht
Henk Vellekoop
Henk Vellekoop
Jouw (travel)Eventorganiser
+31 (0) 316 - 22 03 03 welcome@vtc-travelsolutions.nl Plan je afspraak

Plan je afspraak